Doe tips -> spelmateriaal


Emotiekaarten (Michiel Hulsbergen]

Set van veertig kaarten, elk met een direct herkenbare emotie en toelichting. De kaarten zijn als losse set met een beknopte handleiding te verkrijgen of met een uitgebreide handleiding.

Te bestellen via reguliere kanalen

Diversiteitskaarten [Marten Bos]

Het spel bestaat uit 19 kaarten (groot formaat). 18 hebben een titel, 1 is zonder titel. De kaarten zijn te gebruiken voor kennismaking, delen van verhalen, gericht op verkennen van diversiteit in de groep. Bij de set hoort een uitgebreide handleiding. Men kan ook een training volgen om meer handvatten te krijgen voor het gebruik van de kaarten.

Te bestellen via: http://www.martenbos.nl/

Dialoogkaarten Ons Binnenste Buiten [Manon Ruijters e.a.]

Bestaat uit 70 dialoogkaarten. Elke kaart heeft een afbeelding aan de ene zijde en aan de andere zijde een neutrale en een prikkelende vraag. Gaan over het ‘model van professionele identiteit’. Voor meer informatie over het model: Ruijters et al. (2015). Je Binnenste Buiten. Over professionele identiteit in organisaties. Deventer: Vakmedianet. + Ruijters et al. (2019). Mijn binnenste buiten. Werken aan je professionele identiteit. Deventer: Managament Impact

Te bestellen via reguliere kanalen.

Caleidoscopia, spelen met diversiteit [Twie Tjoa e.a.]

Kaartspel om spelenderwijs te leren omgaan met diversiteit in al haar dimensies. Aan de hand van de kaartjes in gesprek gaan over jezelf, je geschiedenis, het heden en de toekomst. Te gebruiken om overeenkomsten en verschillen tussen mensen en hun individuele en maatschappelijke kansen en beperkingen te herkennen en te erkennen.

Meer informatie over visie achter het spel op https://caleidoscopia.nl/ en in: Tjoa, T., Pereira, E., Van Duin, C., Kessler, M., Van Tijen, A. (2016). Caleidoscopia. Spelen met diversiteit. Theorie, praktijk en ervaring. Antwerpen: Garant uitgevers.

Te bestellen via https://maklu.be/

Kwaliteitenspel [Peter Gerrickens]

Het spel kan gebruikt worden om meer inzicht te krijgen in wie je bent. Het bestaat uit 140 kaarten met daarop karaktereigenschappen, zowel kwaliteiten als vervormingen (valkuilen). Bij het spel kan ook een uitgebreide handleiding besteld worden (een beknopte handleiding tref je aan bij het kaartspel).

Te bestellen via: https://www.kwaliteitenspel.nl/

Kennismakingskaarten [Axelle de Roy]

Set met zeer uiteenlopende vragen, te gebruiken bij een kennismakingsrondje.

Te bestellen via www.thema.nl.

Kernkwadrantenspel [Daniel Ofman]

Kaartspel met 128 kaarten, waarmee je kernkwadranten kunt maken. Kernkwadranten bieden je inzicht in je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Op elke kaart staat veen beschrijving van een kwaliteit/uitdaging of een valkuil/allergie. Nieuw is dat er op de achterkant van de kaartjes ook staat beschreven of je deze typering terug ziet in gedrag.

Meer informatie over kernkwadranten in: Ofman, D. (2017). Bezieling en kwaliteit in organisaties. Utrecht: Kosmos uitgevers.

Te bestellen via reguliere kanalen.